invisalign stockholm

Osynliga tandställningar - framtiden för bettkorrigering?

Osynliga tandställningar - framtiden för bettkorrigering?

editorial

Osynliga tandställningar – framtiden för bettkorrigering?

Vill du förbättra din tandhälsa? Är du missnöjd med placeringen av vissa av dina tänder, men vill inte genomgå en vanlig tandställning? Om så är fallet bör du överväga osynliga tandställningar som en möjlig lösning! Det här inlägget kommer att titta på vad som gör denna innovativa ortodontiska behandling mer attraktiv än traditionella metoder, och hur tekniken har förbättrat noggrannheten och hastigheten för bettkorrigering. Fortsätt läsa för att lära dig hur osynliga tandställningar kan fungera för dig – det kan bara vara vägen framåt inom justeringstekniker som garanterar perfekta resultat!

Invisalign är en innovativ ortodontisk behandling som ger en praktiskt taget osynlig lösning för att korrigera felställda tänder. Invisalign, som utvecklats av Align Technology, använder skräddarsydda, tydliga tandregler för att gradvis flytta tänderna till önskad position. Reglerna är utformade så att de passar bra över patientens tänder och är tillverkade av följande material: plast av medicinsk kvalitet, kompositplast och protesakryl. Med rätt skötsel och regelbunden användning ger tandreglerna märkbara resultat på relativt kort tid.

image

Ofta snabbare resultat

Till skillnad från traditionella tandställningar som kräver frekventa trådjusteringar och som kan ta flera år att uppnå önskat resultat, erbjuder osynliga tandställningar en snabbare och effektivare lösning. Patienterna upplever vanligtvis mätbara resultat efter två till tre månader. De digitala skanningar som används för Invisalign-systemet möjliggör dessutom mer exakta tandrörelser med mindre steg än traditionella tandställningssystem. Detta gör det enklare och snabbare att få önskad anpassning med färre besök hos ortodontisten.

En av de största fördelarna med att använda osynliga de är praktiskt taget osynliga – ett stort plus för patienter som inte vill ha det fula utseendet av metallspännen. Tandställningen är också avtagbar, så att du kan äta, dricka och borsta tänderna som vanligt. Invisalign är också mycket bekvämare än traditionella tandställningar, som kan orsaka munsår och obehag på grund av sina hårda fästen och trådar.